Navigation

Bel ons: 0591-391286 | info@huls-staalbouw.nl | Facebook Twitter

CERTIFICERINGEN

EN-1090

Vanaf 1 juli 2014 moeten lastdragende staalconstructies voorzien zijn van CE-markering volgens EN-1090. Een bouwproduct mag namelijk niet meer in de handel worden gebracht zonder CE-markering en prestatieverklaring als er voor de productsoort een geharmoniseerde Europese norm is gepubliceerd. Huls Staalbouw B.V. is in juli 2014 positief door de laatste audit van accreditatie instantie Bureau Veritas gekomen. Hierdoor zijn we vanaf heden gecertificeerd om te produceren conform deze norm. Deze ontwikkeling heeft niet alleen gevolgen voor ons als producent, onze leveranciers en constructeurs, maar ook voor u als opdrachtgever. Deze norm maakt namelijk een eind aan alle losse en apartje regels voor het vervaardigen en verhandelen van staalconstructies. Dankzij onze certificering kunt u ervan uitgaan, dat al onze constructies voldoen aan alle nu geldende wettelijke eisen. Huls Staalbouw B.V. is gecertificeerd voor EXC-1 t/m EXC-2 conform EN-1090. Om de kwaliteit van het werk te kunnen garanderen zijn er controles op processen zoals snijden, ponsen, boren, lassen en conserveren. Wij beheersen deze processen en zijn hiervoor gecertificeerd.
Het wordt door de wet gezien als een economisch delict om tóch een staalconstructie te leveren waar geen CE-verklaring bijgeleverd is. Het kan zelfs leiden tot inbeslagname van de constructie en/of tot geldboetes van enkele tienduizenden Euro’s. In Nederland valt de handhaving van deze certificatie onder de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ons certificaat kunt u desgewenst raadplegen onder de kop “downloads”.

VCA*

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, daarom is Huls Staalbouw B.V. vanaf 2013 gecertificeerd volgens de norm VCA* 2008/5.1. VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid Gezondheid en Milieu). Wij zijn van mening dat een duidelijk en enthousiast uitgevoerd VCA beleid het veiligheidsbewustzijn en de motivatie van de werknemers verhoogt en leidt tot een afname van het aantal verzuim- en ongevallen.
Met het behalen van het certificaat toont Huls Staalbouw B.V. aan dat zij veiligheid, gezondheid en milieu serieus neemt en op deze gebieden zaken als o.a. gereedschapskeuringen goed voor elkaar heeft. Ons certificaat kunt u desgewenst raadplegen onder de kop downloads.

HULS STAALBOUW B.V. - STAALSPECIALISTEN VOOR BOUW, INDUSTRIE & INFRA

Huls Staalbouw B.V. is producent van stalen constructies voor bouw, industrie & infra. Wij produceren, leveren en monteren op maat gemaakte stalen constructies voor hoofdzakelijk de zakelijke, maar tevens de particuliere markt. Kwaliteits- en veiligheidsnormen, zoals ISO-9001, NEN-EN-ISO 1090 en VCA* zijn voor ons daarbij vanzelfsprekend.